PROIZVODNJA LAHKO IMA VELIKO KORISTI OD ZAPRTEGA SISTEMA NAPE

Eden od temeljev energetske učinkovitosti naše zaprte rešitve nape je inženiring dvojnega stropa nape.

Strešni elementi so vrhunske debeline, izolacija visoke gostote pa je sposobna delovati tudi pri visoki točki rosišča, enostavno jo je namestiti in odstraniti z žerjavom ter jo je mogoče enostavno očistiti.

Koncept dvojnega stropa

Poleg naštetega ima naš koncept dvojnega stropa še eno pomembno prednost. Ker se izpušni zrak zbira v dvojni strop nape skozi nastavljive odprtine, je mogoče količino izpušnega zraka optimizirati s prilagajanjem odprtin čez in vzdolž smeri papirja. To učinkovito optimizira količino izpušnega zraka v vsaki posamezni točki vzdolž proizvodne linije. In to neposredno pomeni manjšo porabo zraka in energije.

Še več, dvojni strop zadrži odpadni zrak in ga odda v sistem za rekuperacijo toplote. In ker ima odpadni zrak visoko vlažnost zaradi visokega rosišča, ki ga omogočata naša tesna konstrukcija in visoka izolacija, je rekuperacija toplote lahko toliko bolj učinkovita. Več prihranjene energije in več nepotrebnih stroškov!

Učinkovito povečajte kakovost papirja in kartona

Presenetljiva posledica vrhunskega zaprtega sistema nape je dejstvo, da lahko sama proizvodnja veliko pridobi. Ustrezno prezračevanje, ki nevtralizira možnost kondenzacije v zračnih žepih, toplotnih mostov ter neenakomernega pretoka zraka in vlage, bo učinkovito povečalo kakovost papirja in kartona: večja bo enakomernost gramature, vlažnosti in gostote. Najpomembneje pa je, da se je mogoče v celoti izogniti težavam z zrakom na robovih spleta, ki so povezane s prekomernim sušenjem.

Ugodne posledice bodo tudi za samo proizvodno linijo. Dobro uravnani pogoji vlažnosti in pretoka zraka bodo omogočili, da bo proizvodna linija delovala pri višjih hitrostih z manj zlomi papirja. V primeru nujnega vzdrževalnega posega pa so naše nape opremljene z inovativnimi sistemi, ki omogočajo enostaven dostop in hitro servisiranje proizvodne linije. In ko je treba streho očistiti ali vzdrževati, jo je mogoče enostavno razstaviti in namestiti nazaj. Z drugimi besedami: manj in krajši zastoji.